Een mondspeeltje . . . voor de feestdagen

Gravad lax: zalmhapje 

nodig:steen
– een steen, mag ook een baksteen zijn
– een pan met water
– een schaal, eventueel met deksel
– een filet zalm, zonder vel, vers
– zout, suiker en gedroogde dille
– een koele ruimte (mag ook buiten zijn)

  • doe de steen in de pan met water en kook deze, zodat deze schoon is
  • haal de steen uit de pan en laat deze afkoelen
  • bestrooi de zalm met suiker, zout en dille, aan beide kanten
  • leg de zalm in de ovenschaal
  • leg de steen op de zalm
  • dek de ovenschaal af en zet deze koel weg
  • na 24 uur de zalm draaien
  • na 24 uur de zalm afspoelen onder de kraan en drogen
  • snijden in reepjes, of blokjes

Je kunt de zalm op een toastje doen, in een salade, als voorafje. Als je niet alles in een keer wil eten, dan kun deze nog dagen in de ijskast bewaren.

Smagravad-lax-bitkelijk eten!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s